Wat regel je waar?

Inwerkprogramma

We hebben een algemeen inwerkprogramma. In je eerste week:

 • Maak je kennis met collega’s van verschillende afdelingen
 • Verken je het gebouw waar je werkt
 • Raak je bekend met de systemen
 • Krijg je natuurlijk een beter beeld wat je werk gaat inhouden.

Drie keer per jaar organiseren we voor de nieuwe collega’s een introductiebijeenkomst, waarin je ook de eed of belofte aflegt voor de burgemeester. Daarmee verklaar je dat je je integer zult gedragen en geen misbruik maakt van je positie als ambtenaar.

De bijeenkomst sluit af met een rondrit langs de hotspots van gemeente Gooise Meren.

Werklocaties

Het gemeentehuis staat in Bussum, op loopafstand van het centrum en het station.

Het is in twee fasen gebouwd tussen 1958 en 1974. Sommige mensen vinden het een betonnen bunker; anderen waarderen de functionele stijl van het lichtgrijze natuursteen, naar een ontwerp van architect Wegener Sleeswijk.

In 2017 is dit voormalige gemeentehuis van Bussum drastisch gerenoveerd en aangepast aan de eisen van nu.

Verder heeft de gemeente 2 gemeentewerven: in Bussum, Naarden en Muiderberg.

In Naarden-Vesting is ook nog het Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen gevestigd, in het historische pand van het vroegere weeshuis.

Flexwerken en thuiswerken

Kom je naar het gemeentehuis dan reserveer je altijd eerst je werkplek via Topdesk. We hebben een flexibel kantoorconcept. Je kiest je werkplek op basis van de activiteit die je die dag doet. Geen vast bureau dus.

De voordelen? Je zit nooit op dezelfde plek en je spreekt veel verschillende collega’s.

Op de 1e verdieping vind je het vergadercentrum met verschillende vergaderkamers en overlegplekken. Daarbij is het aantal deelnemers per vergaderzaal nog wel beperkt tot maximaal 75 procent van de normale capaciteit. Je reserveert ze ook via Topdesk.

Het hangt natuurlijk wel van je functie af of je flexibel kunt werken. Collega’s aan de balies of in de buitendienst maken hierover afspraken met hun leidinggevende.

Servicebalie

Op de begane grond vind je de servicedesk.

Hier kun je terecht voor:

 • toegangsbadge
 • mobiele telefoon
 • leenfiets
 • leenlaptop
 • leenauto (onder bep. voorwaarden)
 • uitgaande post
 • en als je lief kijkt: een greep in de droppot.

Wegwijs in programma's

We werken in Gooise Meren binnen de netwerkomgeving RD-Web.

Alle andere programma's en applicaties werken binnen deze omgeving. RD-Web is heel goed beveiligd. Dat zijn we als overheid verplicht; aan ons zelf én aan onze inwoners. Want we werken veel met persoonsgegevens. Inloggen gaat via Authenticator, een app op je telefoon, een twee-staps-verificatie.

Grote bestanden en bestanden met vertrouwelijke informatie versturen we via Zivver.

Tijdens je inwerkprogramma krijg je uitleg over alle systemen die we gebruiken.

Lekker in je vel

Jouw gezondheid is belangrijk, zowel voor jezelf als voor de organisatie. Daarom hebben wij veel aandacht voor gezond en met plezier werken.

Zo kun je bijvoorbeeld via het IKB (Individueel Keuze Budget) de kosten van sporten, zoals fitness, betalen. Dat levert je belastingvoordeel op!

Uitgangspunt is dat we samen proberen te voorkomen dat je ziek wordt.

En ben je ziek, dan kijken we niet naar wat je niet kunt, maar juist naar wat je wél kunt.

Hiervoor gaan we altijd samen kijken naar de mogelijkheden. Die kunnen tijdens re-integratie ook liggen buiten je functie, je team of je afdeling.

Eten en drinken

Je kunt lunchen in het personeelsrestaurant op de begane grond. Betalen doe je met pin.

Dagelijks lekkere verse broodjes, salades, soep en fruit. En voor wie zin heeft in een gevulde koek, dat kan ook.

Het restaurant is open van 8 tot 17 uur. Tussen 11.30 en 14 uur kun je er terecht voor een uitgebreide lunch. Buiten die tijden om kun je er ook werken of vergaderen.

De werkplekken wilen we schoon houden, dus daar is eten niet de bedoeling. Op elke verdieping vind je een pantry met een koelkast en een koffiecorner. Hier kun je even rustig wat eten of samen met anderen je verjaardag vieren.

De gemeentewerven hebben geen personeelsrestaurant. In de kantine wordt meestal samen geluncht. Een mooie gelegenheid om bij te praten met je buitencollega’s!

Beheer je eigen gegevens

Motion is het personeelsinformatie- en salarissysteem. Hierin kun je gemakkelijk zelf zaken regelen, zoals het aanvragen van vakantie of verlof, het indienen van declaraties, het beheren van je IKB (Individueel Keuze Budget) en het wijzigen van je adresgegevens of bankrekeningnummer.

Binnenkort kun je in Motion je eigen personeelsdossier inzien.

Thuisbasis voor buitendienst

De 2 gemeentewerven zijn de thuisbasis voor de (bijna allemaal) mannen van de buitendienst.

Daar staat ook allerlei buitenmateriaal opgeslagen als strooizout, verkeersborden, dranghekken etc.

De werven staan verspreid over de gemeente: 1 in Naarden, 1 in Bussum.

De werf in Naarden heeft een prima leslokaal beschikbaar dat je kunt reserveren voor trainingen.

Met hun eigen speciale auto’s – veegauto's, vrachtwagens, werkwagens en strooimaterieel – zijn deze collega’s een belangrijk visitekaartje voor onze inwoners.

Het team van de buitendienst doet ook het beheer en onderhoud van de 7 begraafplaatsen van Gooise Meren.

Ontdek het verleden

Of je nou geboren en getogen bent in het Gooi of niet, het is altijd interessant om eens in de geschiedenis te duiken. Je kunt daarvoor uitstekend terecht bij onze collega’s in het Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen. Alleen al voor het prachtige gebouw – het voormalige Burgerweeshuis in Naarden-Vesting - is een bezoekje aan te raden!

Je kunt er uren zoet zijn met het bekijken van oude foto’s, krantenarchieven of publicaties over de lokale en regionale geschiedenis. Of bezoek de website gooienvechthistorisch.nl. Daar vind je eveneens een schat aan historische informatie.

Op de foto Speelpark Oud Valkeveen in 1980 uit het archief van dagblad de Gooi en Eemlander.

Reizen tijdens je werk

Moet je reizen voor je werk, dan ga je bij voorkeur met het openbaar vervoer. Je kunt daarvoor een algemene NS Businesscard ophalen bij de afdelingsondersteuner. Met de NS Businesscard kun je gebruik maken van trein, bus, metro, tram of OV-fiets. Collega's die veel buiten de deur werken, kunnen gebruik maken van dienstauto's.

Je kan ook gebruik maken van je eigen auto. De gereden kilometers kun je dan declareren via Motion.

Voor korte ritjes stellen we (elektrische) fietsen beschikbaar. De fietsen staan in de fietsenkelder; de sleutel haal je op bij de Servicedesk.

Fiets of auto parkeren

Kom je op de fiets naar je werk? Geluksvogel :-)

Je kunt je fiets parkeren in de fietsenkelder onder het gemeentehuis. De ingang zit aan de Nieuwe Raadhuisstraat. Met je toegangsbadge kun je gebruik maken van de fietsenstalling; op maandag t/m donderdag van 7.00 - 20.30 uur. Op vrijdag van 7.00 - 18.00 uur

Kom je met de auto? Dan kun je een abonnement kopen voor de parkeergarage De Olmen (naast de Albert Heijn!), op een paar minuten loopafstand van het gemeentehuis. Voor een abonnement maak je zelf een afspraak 'parkeervergunning' bij onze collega's van het KCC. Dit kan vanaf je eerste werkdag.

Op de gemeentewerven is voldoende gratis parkeerruimte voor auto’s, fietsen en andere vervoermiddelen.